Закарпаття: В Ужгороді суд засудив в’єтнамку, причетну до незаконного переправлення нелегалів

Днями набув чинності вирок Ужгородського міськрайонного суду щодо громадянки В’єтнаму “Н”, причетної до організації незаконного переправлення мешканців країн Південно-Східної Азії до Європейського Союзу через територію України.
Співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області були встановлені декілька осіб з числа громадян України, у т. ч. мешканців Закарпаття, які налагодили канал нелегального “бізнесу”, що полягав у переміщенні громадян В’єтнаму та Китаю через російсько-український кордон з подальшою доставкою до Словацької Республіки. Згодом було встановлено і їх спільницю “Н”. Іноземка, окрім іншого, організовувала тимчасове проживання нелегальних мігрантів у м. Києві та області.

Як встановили співробітники Служби безпеки України, до оборудки був причетний і співробітник міліції, який “підстраховував” перевезення іноземців, супроводжуючи їх з Львівської до Закарпатської області.

За результатами розгляду кримінальної справи, яку розслідував слідчий відділ УСБУ, громадянку В’єтнаму визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією) та ч.2 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) КК України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з конфіскацією засобів вчинення злочину та відстрочкою виконання вироку через ст. 75 КК України на 3 роки.

Розслідування щодо інших членів організованої злочинної групи триває.

Прес-служба УСБУ в Закарпатській області