Ужгородський мер Сергій Ратушняк на виборах підтримуватиме губернатора Олександра Ледиду та його команду (ДОПОВНЕНО)

Цю сенсаційну заяву Сергій Ратушняк зробив сьогодні в Ужгороді на зустрічі з журналістами краю у прес-центрі «Нове Закарпаття» з нагоди професійного свята працівників ЗМІ.

Сергій Ратушняк привітав закарпатських журналістів з професійним святом, відзначивши важливість робити ЗМІ для суспільства та наголосив на необхідності подальшого розвитку свободи преси в Україні.

Після урочистої частини Сергій Ратушняк провів прес-конференцію, в ході якої розповів про плани міської влади щодо реформування комунальної сфери міста, шляхом переведення комунальних підприємств у концесію, тобто передачу їх в управління приватним структурам, без зміни цільового призначенні і збереження усіх майнових прав за міською громадою.

Він навів приклад шкільних столових, які всі без виключення є приватними закладами харчування, що обслуговують школи міста. Раніше з бюджету витрачалися чималі кошти на утримання штату кухарів, продавців, посудомийок, на оплату комунальних послуг цим закладам харчування. Наразі ж, даної статті немає у витратах міського бюджету, що дало змогу минулого року зекономити майже 2 млн. грн.. і спрямувати ці кошти на встановлення пластикових вікон та будівництво автономних котелень у школах міста.

Торкнувся Сергій Ратушняк і деяких загальнодержавних питань, що на сьогодні набули чималий резонанс в Україні.

На його думку, тема Чорноморського флоту РФ є вже занадто роздута та політизована. Цей флот, фактично, є внутрішнім флотом акваторії Чорного моря, оскільки вихід у Середземноморья контролюється Туреччиною, яка є членом НАТО. Відтак, у стратегічному плані використання флоту як загрози для зовнішніх сил є відносне. Він вже понад 200 років знаходиться у Криму, і досі нікому не заважав. А теперішня опозиція, що до цього була п’ять років при владі, могла б з легкістю денонсувати угоди з Росією, але цього не зробила. Тож теперішній галас є неадекватним суті події.

Згадав міський голова і нашого земляка, міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, що днями заявив про потребу заміни українського гімну, принаймні його частини. За словами С. Ратушняка, він ще 1998 року казав про те, що слова гімну мають нести патріотичні настрої в українське національне середовище. Тому ця теза не є видумкою Нестора Шуфрича, а має вже чималу історію. Більш патріотичний зміст гімну, міг би реально вплинути на свідомість громадян. С. Ратушняк, привів до прикладу гімни Росії, які майже завжди побудовані на протиставлення поганого минулого і світлого майбутнього, яке народ спільно будує.

Насамкінець Ужгородський міський голова відзначив, що на регіональному рівні він планує підтримувати діючого голову Закарпатської ОДА Олександра Ледиду та його команду, щоб «президентська та урядова вертикалі влади були дієздатними і спроможними ефективно працювати на благо краян і України в цілому».

На його переконання, влада має бути консолідована і перспективи появи більшості з опозиціонерів у місцевих радах, наразі може зіграти негативну роль. «П’ять років була помаранчева влада. Зараз п’ять років буде інша. Треба дати їй шанс». У випадку провалу політики В. Януковича і його команди, їх можна буде переобрати, замінити на інших.

С. Ратушняк відзначив, що нова влада не буде робити кроків на втрату суверенітету, про що часто кажуть опозиціонери. Такі люди як Ахметов, Пінчук, Коломойський, Янукович в Україні почувають себе «як Королі», однак приміром у Швейцарії, вони туристи, і ставлення до них відповідне. Вони ні в якому разі не допустять втрату української незалежності, чи частини суверенітету, тому що втратять свій статус, як мінімум.

За матералами clipnews.info та mediacentr.info