Закарпатська влада радилася щодо безпеки на пасажирському автотранспорті

У четвер, 3 червня, в приміщенні обласної адміністрації пройшла нарада з питань забезпечення безпеки дорожнього руху на пасажирському автотранспорті. У нараді взяли участь представники обласної влади, правоохоронних органів, податкової адміністрації, виконавчої служби, органів місцевого самоврядування, працівники служби автоперевезень, керівники основних автотранспортних підприємств краю.
Сьогодні на маршрутах загального користування області щоденно виїжджають близько 1,5 тис. автобусів. З них майже 1,3 тис. – загального користування, кілька десятків шкільних автобусів, більше 30 працюють на замовлення. На жаль, перевезення пасажирів здійснюють і близько півсотні нелегальних перевізників. Облдержадміністрація вживає комплексні заходи з метою підвищення безпеки руху та перевезень на території Закарпатської області. Створені спеціальні робочі групи, щоквартально затверджується графіки відпрацювань спільних дій.

Упродовж першого кварталу 2010 року Державтоінспекція провела перевірки технічного стану 916 транспортних засобів. 140 автобусів виявились несправними, що загрожувало безпеці руху та пасажирів. У зв’язку з цим 40 посадових осіб притягнуто до відповідальності. Щодо ДТП, то з початку року з вини офіційних перевізників не сталося жодної аварії.

Закарпатські податківці за кілька місяців 2010 року провели 71 рейдову перевірку, виявлено 90 порушень, накладено штрафи на 4,5 тис. грн. Кількість притягнутих до відповідальності нелегальних перевізників порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилась на 17%.

Активну боротьбу з нелегальними перевізниками веде обласне управління Головтрансавтоінспекції. За інформацією її начальника Павла Пірова, цьогоріч на нелегальних перевізників накладено 197,5 тис. грн. штрафів. У першому кварталі 2010 року до судів направлено 87 справ на нелегальних перевізників на суму 113900 грн. 37 справ задоволено на суму 62900 грн.

Зробити боротьбу з нелегальними перевізниками ефективною, а відтак – знизити аварійність і травматизм, допоможе вдосконалення законодавства та оптимізація маршрутів міжміського автобусного сполучення Закарпаття. Над останнім, зокрема, і будуть працювати профільні управління.