Закарпаття: На Міжгірщині встановлять меморіальну дошку журналісту і письменнику Василю Кохану

Відбулося чергове засідання Міжгірської районної ради ветеранів України, в роботі якого взяли участь голова районної організації Червоного Хреста Іван Кічковський, начальник відділу охорони здоров’я РДА Оксана Маршалик, заступник начальника УП та СЗН райдержадміністрації Олександр Грига.
Голова районної ради ветеранів України Ярослав Ковалишин ознайомив присутніх з питаннями, які передбачалося обговорити, і запросив до слова голову районної організації Червоного Хреста Івана Кічковського, який зупинився на діяльності їх органу, його співпраці з усіма потребуючими і немічними та функціональними обов’язками медичних та молодших медичних сестер. Підсумовуючи розмову, Ярослав Ковалишин рекомендував роботу райорганізації Червоного Хреста оприлюднювати через районну газету “Верховина”, а також налагодити зв’язки з очільниками ветеранських первинних організацій району, які володіють ситуацією проблем одиноких та важкохворих пенсіонерів. Продовжила тему щодо медичного та медикаментозного забезпечення ветеранів та дітей війни начальник відділу охорони здоров’я РДА Оксана Маршалик. Вона зупинилася на питаннях, які найчастіше хвилюють людей даної категорії — стаціонарне лікування, лікування та оздоровлення у госпіталі м. Ужгород, стоматологічне обслуговування, пільгове медикаментозне забезпечення.

Виникло у присутніх і ряд запитань до заступника начальника УП та СЗН РДА Олександра Григи щодо діяльності територіального центру, зокрема, як здійснюється структурними підрозділами соціальне обслуговування ветеранів, про виділення соціальної допомоги вдома, харчування в благодійних їдальнях тощо.

Ярослав Ковалишин підняв також питання про порушення трьохсторонньої угоди щодо зустрічі голів органів місцевого самоврядування та керівників району з головами первинних організацій, про невиділення передбачених коштів на фінансування районної ветеранської організації, про обрання нового голови міжгірської ветеранської організації, про встановлення меморіальної дошки відомому на Міжгірщині, Закарпатті журналісту і письменнику, вже покійному Василю Кохану на будинку, де він жив у Міжгір’ї, та ряд інших.

На завершення засідання члени президії затвердили постанову “Про завдання ветеранських організацій згідно із планом роботи на 2010 рік”.

Марія Рубець, “Верховина”