У столиці України відкрилася виставка 85 полотен закарпатського художника Адальберта Ерделі

У Київській галереї “Ню Арт” відкрилася виставка картин закарпатського художника Адальберта Ерделі. В експозиції представлено 85 робіт, що відображають весь спектр творчості художника – від учнівської графіки до робіт зрілого періоду.
Картини закарпатського художника Адальберта Ерделі цінуються на вітчизняному та світовому арт-ринках, а на батьківщині виставки його робіт не проводилися навіть у Національному художньому музеї.

Відновити справедливість вирішив власник галереї “Ню Арт” Микола Бєлоусов і відкрив персональну виставку унікального майстра.

Пейзажі, натюрморти, портрети – всього 85 безцінних робіт, що належать пензлю засновника закарпатської художньої школи Адальберту Ерделі.

Він писав картини в першій половині ХХ століття, і фахівці по праву вважають його одним з найсильніших українських художників того часу. Парадокс XXI століття полягає в тому, що в Україні Ерделі вкрай мало відомий широкому колу шанувальників, незважаючи на те, що за його роботи на арт-ринку борються найвідоміші колекціонери. Його картини – вічна цінність.

Власник галереї “Ню Арт” Микола Бєлоусов зізнався, що, купуючи багато років тому першу роботу Ерделі, теж мало знав про художника, але був вражений його мальовничою манерою. А вивчивши творчість майстра, почав пристрасно колекціонувати його твори.

– Я хочу, щоб суспільство змінило ставлення до цього великого художника, незаслужено обділеного увагою, – зізнається Микола Бєлоусов. – Він гідний того, щоб його ім’я увійшло до списку великих українських живописців, таких як Пимоненка, Богомазов, Мурашко, Шишко, Шовкуненко.

Виставка буде проходити до 15 червня.

Адреса: вул. Грушевського, 28/2, тел. 531-95-56.
Час роботи: вівторок – п’ятниця з 11.00 до 19.00, субота – з 12.00 до 17.00.
Вихідні: неділя та понеділок.
Вхід вільний.

Оксана Гончарук, Комсомольська Правда