Закарпаття: На Хустщині Фонд соцстрахування надає допомогу 75 травмованим на виробництві

Сьогодні відділення виконавчої дирекції Фонду у Хустському районі надає допомогу 75 жителям Міжгірського району, які отримали виробничі травми. Причини, як і самі нещасні випадки, досить різні. Люди не завжди поводяться обережно, ігнорують техніку безпеки на робочому місці, що і призводить до трагічних ситуацій. Десь не догледів, десь не допильнував і все — людина автоматично зі здорової перетворюється на інваліда. І таких випадків дуже багато.
У тлумачному словнику “обережний” — той, хто передбачає можливу небезпеку, обачний… А відповідно до статті 14 Закону України “Про охорону праці” “працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства…”

Хто ж тоді винний у нещасному випадку на виробництві, який стався через власну необережність постраждалого? Керівник структурного підрозділу, начальник відділу, головний бухгалтер чи, може, директор підприємства? Якщо постраждалий вчасно і у повному обсязі отримав спецодяг, спецвзуття, засоби індивідуального захисту, якісний інструктаж з охорони праці, під час якого був ознайомлений, зокрема, з вимогами статті 14 Закону України “Про охорону праці”, а відповідно знав про те, що і він сам повинен піклуватися про особисту безпеку і здоров’я, але відволікся, заговорився по мобільному телефону, знехтував можливою небезпекою, не подумав про наслідки своїх дій і отримав травму на виробництві, то кого, окрім себе, слід вважати винним у нещасті?

Ось чому ми постійно нагадуємо про елементарні правила безпеки, застерігаємо, проводимо різні лекції, семінари для працівників підприємств та організацій, аби уникати цих трагедій.

Одним із напрямів роботи відділення виконавчої дирекції Фонду є профілактика нещасних випадків, адже усім відомо, що краще попередити, аніж потім мати величезні проблеми.

Охорона праці для працівника — чи не єдиний спосіб зберегти найцінніше —життя, здоров’я, працездатність. Саме тому всі повинні про це пам’ятати і виконувати як невід’ємну складову трудових обов’язків. З цих позицій повинна будуватися організаційна робота усіх, хто приймає участь у виробничому процесі.

Вчасно запобігти нещасному випадку — головна мета, основний принцип у справі забезпечення охорони праці. На жаль, у реальному житті ми зустрічаємося із байдужістю працівників до своєї долі та низьким рівнем культури виробничих відносин. Значна кількість порушень чинного законодавства відбувається через некомпетентність керівників організацій, їхнього невміння організовувати роботу з охорони праці. Практика показує, що необхідною умовою успішного вирішення всього комплексу проблем у цьому напрямку — профілактика травматизму, професійних захворювань — є підвищення рівня знань з цих питань керівників, їх заступників, фахівців та самих працівників. У цьому плані велике значення для організації безпечних умов праці має професійний відбір і навчання працюючих безпечним прийомам роботи.
Системне навчання працюючих, можливо б, зарадило тій картині, яку ми маємо на сьогодні. А обов’язки тої посадової особи, яка це зобов’язана проводити, виконувалися щодня практично, а не залишалися прописаним постулатом у посадових інструкціях. Встановлено, що серед виробничого устаткування найбільш небезпечними залишаються автотранспортні засоби, деревообробне, ковальсько-пресове та підйомно-транспортне устаткування і техніка. Тому надзвичайно важливу роль у забезпеченні безпечних умов праці відіграють заходи, направлені на забезпечення безпеки виробничого устаткування.

Але якщо нещасний випадок стався, потерпілому необхідна своєчасна допомога, яка забезпечується страховими внесками суб’єктів господарювання до Фонду.

Переважна більшість страхувальників району своєчасно і в повному обсязі виконують свої законодавчо визначені зобов’язання. В цьому слід відзначити роботу АТЗТ “Міжгірський лісокомбінат”, який став основним платником страхових внесків до Фонду, а також відділу освіти РДА, ДП “Міжгірське лісове господарство”, Міжгірської районної лікарні, ТОВ “Роси –1” та цілого ряду інших. Але є факти і безвідповідального ставлення до сплати внесків до Фонду. Допустили недоїмку та заборгованість із виплати заробітної плати в І -му кварталі і до цього часу не сплатили заборгованість ТОВ “Євросервіс Карпати С.Р.Л”, ПП “Карпати”, ЗАТ “Джерела Міжгір’я”, ТОВ “Краяни”, а такі підприємці, як Федір Васильович Клембак із с. Синевир, вперто ігнорують сплату внесків, тим самим лишають найманих працівників, працю яких вони використовують, захисту від нещасних випадків на виробництві.

Як бачимо, все взаємопов’язано: хтось потерпає від несвоєчасно виплачених або зменшених зарплат, хтось — від виплати із запізненнями матеріальної допомоги Фондом. Крім того, тут є ще один аспект, який теж впливає на надходження страхових внесків. Певна частина малого та середнього бізнесу, вимушено чи ні, використовує тіньові методи виплати зарплат своїм працівникам, а це відповідно впливає на дохідну частину Фонду, а найголовніше — позбавляє працівників соціального захисту від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання. Іноді люди свідомо на це йдуть, аби отримати на руки більше грошей, іноді через свою необізнаність. Добре, коли все добре, проте у житті буває всяке. І в разі виникнення трагічної ситуації, людина залишається сам-на-сам зі своїм горем, і претензій їй нікому пред’явити. Інша справа, коли людина офіційно оформлена на підприємстві. У разі отримання травми і своєчасному зверненні до виконавчих органів Фонду, їй буде забезпечена необхідна допомога.

Ситуації бувають різні, проте всі вони вирішуються позитивно за умови, якщо і працівник, і роботодавець дотримуватимуться Закону. Аби запобігти нещастю у виробничому процесі, керівники підприємств повинні створювати відповідні безпечні умови праці, що збереже не лише здоров’я людей, а й позитивно впливатиме на економічні показники підприємства та на психологічний клімат у трудовому колективі.

Юрій БОРОВИЙ, заступник начальника відділення Фонду, “Верховина”