Закарпаттю для здачі в експлуатацію недобудованого житла потрібно 20,6 млн. грн.

Сьогодні у Закарпатській області знаходиться 3 будівельні об’єкти зі ступенем готовності понад 70%. Загалом, це – 31 квартира у Виноградові, Берегові та Ужгороді. Аби здати житло в експлуатацію необхідно за попередніми підрахунками  більше 4,3 млн. грн. Незакінченими залишаються ще 3 об’єкти (загальна кількість квартир – 170) зі ступенем готовності понад 50% – два з них в Ужгороді, один – у Мукачеві. На їх добудову потрібно майже 16,3 млн. грн.
Через кризу забудовники опинились у складній ситуації – іпотека відсутня, відсотки по кредитах непосильні, а попит на незавершене житло серед покупців значно знизився. До того ж, вартість будівельних робіт постійно підвищується.

Ця ситуація розглядалася на нараді щодо стану добудови об’єктів незавершеного житлового будівництва із ступенем готовності понад 70 відсотків, яка відбулася у четвер, 3 червня, під головуванням першого заступника голови Закарпатської обласної адміністрації Івана Бушка. У нараді також взяли участь представники профільних управлінь і будівельних організацій.

Заслухавши пропозиції забудовників, Іван Бушко наголосив: мета влади сьогодні зробити все можливе для державної підтримки будівельних компаній:

– Ми розуміємо, що сьогодні кредитні відсотки є не підйомними. Тому важливо, щоб банки йшли назустріч забудовникам. З цією метою буде проведена нарада з банкірами. Сподіваюсь, разом нам вдасться знайти шляхи вирішення проблеми. Усі пропозиції обов’язково будуть донесені до Мінрегіонбуду.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА