Закарпаття: Ужгородщина підготувала для оздоровлення дітей 22 літні табори

Голова районної ради Михайло Фединець взяв участь в черговому засіданні колегії РДА. Мова йшла про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2010 року. Відкрив і проводив засідання Степан Бордаш,  голова районної державної адміністрації. З інформаціями виступили начальники відділів у справах молоді та спорту РДА Іван Головко та освіти і у справах національностей  – Світлана Третиник.
З місцевого бюджету на підготовку та проведення оздоровчої кампанії в районі виділено 459 тис. 550 гривень. За рахунок цих коштів на Ужгородщині працюватимуть 22 табори з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл І-ІІІ та І-ІІ ступенів.

Загальна кількість дітей у віці від 7 до 16 років, які навчаються у закладах району, становить 5551 осіб. Із них 2850 планується оздоровити протягом відпочинкових змін. Всього заплановано охопити в районі організованими формами відпочинку 51,3 відсотків дітей.

На території району будуть також функціонувати оздоровчі табори «Вогник» в с. Оноківці, обкому профспілки працівників державних установ  та «Трембіта» в с. Циганівці Ужгородської територіальної профспілкової організації працівників Львівської залізниці. Крім цього, на базі санаторію «Малятко» оздоровлюватиметься 400 дітей.

Займатимуться літнім відпочинком підлітків і релігійні громади та благодійні фонди. Близько 300 дітей заплановано оздоровити таким чином у літньому таборі «Шіон» с. Ратівці та у таборах відпочинку за кордоном.

При організації літнього оздоровлення акцентована перевага буде надаватися дітям, які належать до пільгових категорій, а саме: сиротам, та позбавлених батьківського піклування, тим, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, інвалідам, із малозабезпечених та багатодітних сімей, талановитим та обдарованим.

Планується відпочинок спортсменів за рахунок коштів батьків на узбережжі Чорного моря у  Севастополі в липні 2010 року.
Під час обговорення питання голова РДА Степан Бордаш дав доручення керівнику СЕС Івану Параді, подати розширений аналіз якісного стану води у всіх школах району.

Голова районної ради Михайло Фединець звернувся до присутніх селищного та сільських голів тримати на постійному контролі питання літнього оздоровлення дітей.

Організаційний відділ виконавчого апарату Ужгородської  районної ради