Сьогодні на Закарпатті міліція проведе оперативний рейд на Говерлу

Для з’ясування причин пошкодження композиції “Тризуб” сьогодні, 8 червня, на Говерлу буде відправлена слідчо-оперативна група міліції з фахівцями, які виготовили і встановили скульптуру на горі. Про це повідомили в секторі зі зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області.
“Робити висновки про те, чи був це факт умисного пошкодження або композиція руйнувалася внаслідок впливу природних чинників і умов, можна буде після ретельного огляду місця встановлення скульптурної композиції”, – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, на горі Говерла пошкоджена скульптурна композиція “Тризуб”.

У липні 2008 року за участю колишнього президента Віктора Ющенка на вершині гори Говерла встановили скульптурну композицію “Тризуб”, а також заклали капсулу із землею зі всіх регіонів країни.

Раніше, в жовтні 2007 року, троє порушників споганили державну символіку на Говерлі.

Зокрема, вони спиляли і споганили державний символ України, основу малого гербу – Тризуб, розбили гранітний пам’ятний знак, присвячений Конституції України. Замість державного прапора України над горою зловмисники поставили прапор своєї організації, а гору Говерла перейменували в пік Сталіна.

ТСН