Закарпаття: Дитячий санаторій “Малятко” відзначив 65-річчя

На території Закарпатської області єдиним на даний час спеціалізованим лікувально-оздоровчим закладом, який забезпечує комплексне проведення реабілітаційних заходів дітям дошкільного віку (2-6 років) та молодшого шкільного віку в літній період з неспецифічною бронхо-легеневою патологією, є обласний спеціалізований пульмонологічний санаторій “Малятко”, який розташований в с. Оноківці Ужгородського району.
У п’ятницю, 4 червня санаторій “Малятко” відзначив 65-й день народження.В урочистостях з нагоди свята взяли участь: перший заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Шніцер, Оноківський сільський голова Віктор Дмитрук.

Вітаючи іменинників з такої приємної нагоди, Андрій Андрійович найперше відмітив, що за період своєї діяльності у стінах санаторію своє здоров’я покращили тисячі малят краю. Він висловив щирі слова подяки колективу закладу за їх невтомну працю, велике і добре серце, любов до дітей та відмітив їх високий професіоналізм. А найменшим учасникам свята побажав міцного здоров’я, щастя, усмішок. Адже здорова дитина – це здорова нація.

Відтак А. Сербайло виконав приємну місію, вручивши Почесну грамоту обласної ради за значні успіхи у справі оздоровлення дітей, багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у реалізацію державного політики в галузі медицини та охорони здоров’я головному лікарю санаторію “Малятко” Галині Мороз.

Метою цього свята стало привернення уваги громадськості, влади та бізнесової еліти до однієї з важливих медико-соціальних проблем сучасної педіатрії – дітей, які часто хворіють безпосередньо та до єдиного в області пульмонологічного санаторію.

У рамках свята усі запрошені, гості, діти, а також їх батьки мали змогу взяти участь у найдовшому кривому танці разом із гуртом “Правиця”. Таке дійство пройшло під егідою родинного свята “Дитячі забавлянки”. Для малечі також було організовано танці, забави, ігри, співи.

Надія Сарана, Закарпатська обласна рада