Закарпаття: Хто захистить ветеранів від качок?

Обійстя мешканок с. Розівка Іди Крупи та ветерана Великої Вітчизняної Війни Ольги Кошубської перетворилося на озерце.
«Тепер на городі можна качок розводити», – бідкаються немічні старенькі. І справді, побувавши на обійсті старших жінок, я побачив картину, яка нагадувала скоріше рисове поле у Бангладеші (фото авт.).  Вода затопила всю присадибну ділянку і підступила впритул до хат.  «Третій рік ми не можемо висадити жодної цибулини,» розповідають сільські жінки, – « навіть картоплю доводиться купувати на  ринку на наші жебрачі пенсії».

Побували на місці підтоплення і МЧСівці, але нічим не допомогли. Пояснили, що «20 сантиметровий шар води є технічно-недостатнім для можливості відкачки». Очевидно, роблю подумки висновки, стареньких має підтопити по пояс, щоб можна було чимось допомогти.

Голова Холмівської сільради до якої входить с. Розівка перебував на лікарняному Поспілкувавшись із секретарем сільської ради, вияснилося, що виною підтоплених домогосподарств в Розівці є зовсім не стихія, а банальне проведення  несанкціонованих земляних робіт недобросовісними сусідами, внаслідок яких пошкоджено водовідвідні канали.

На питання, чому сільська рада не приймає міри до правопорушників та не складено відповідних актів про нанесені збитки, секретар сільради не змогла відповісти. Пояснювала, що голова сільради вже два місяця на лікарняному…  Але гаряче запевнила що до кінця літа проблему буде усунуто.   Залишається вірити і сподіватися, що хоч наступного літа старенькі заслужені ветерани жінки не залишаться без свіжого огірка з власної присадибної ділянки.

Микола Вовк, Сlipnews.info