На Закарпатті Ясінянське лісомисливське господарство боргує 2 млн. 53 тис.грн.

У четвер, 10 червня, під головуванням очільника комітету Держлісгоспу України Миколою Шершуна відбулась нарада з лісогосподарниками краю. Актуальні питання галузі підняв також керівник області Олександр Ледида.
Необхідність зустрічі з закарпатськими лісівниками, зазначив Микола Шершун, назріла давно:

– Те, що ми сьогодні реально маємо в лісовій галузі Закарпаття не відповідає справжньому потенціалу області. Не надто вигідне становище на загальноукраїнському тлі помітно в багатьох аспектах – починаючи від обсягів виробництва і завершуючи рівнем зарплат. Тому маємо негайно консолідувати зусилля задля покращення ситуації.

Потенціал Закарпаття в лісовій галузі величезний. Попри це, останні три місяці були для лісогосподарників не надто вдалими. Про це свідчать цифри. До прикладу, Мокрянський держлісгосп має 204 тис.грн. заборгованості із виплати зарплат, ще 43 тис.грн. боргує бюджету. Не краща ситуація і в Буштинському держлісгоспі. Тут заборгованість до зведеного бюджету складає 740 тис.грн., а до Пенсійного фонду – 570 тис.грн. Лідером серед боржників є Ясінянське лісомисливське господарство, яке боргує 2 млн. 53 тис.грн. Така ситуація склалась, з огляду на кілька причин. Зокрема, кадрові зміни, курсова різниця валют, складне економічне становище лісопереробних підприємств.

Звертаючись до лісогосподарників, Олександр Ледида наголосив – влада готова йти назустріч у вирішенні будь-яких проблем:

– Проблема кожного місцевого держлісгоспу – це проблема голови району. Звертайтесь до голів РДА, складайте графіки заборгованості, розробляйте спільний план дій, працюйте на перспективу. Сьогодні керівнику кожної районної адміністрації дано доручення сприяти вам у вирішенні проблем.
План спільних дій влади та керівників держлісгоспів області розроблять вже найближчим часом.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА