Ужгород: Митниця не дало “добро” розпоряджатись дорогим авто

Одразу два порушення митних правил виявили минулими вихідними ужгородські митники та склали протоколи відносно двох українців, які намагалися незаконно вивезти дорогий автомобіль та приховані сигарети.У першому випадку, тернопільчанин вивозив за неправомірно виданій довіреністю іномарку «Ауді А8» до Чеської Республіки.

З’ясувалось, що срібляста «Ауді» кілька днів тому була переміщена в режимі тимчасового транзиту іншим нашим співвітчизником через польський кордон і без дозволу митного органу передана в руки 48-річному чоловікові вже на території України для керування та розпорядження. А той, не сподіваючись на великі проблеми після такої швидкої передачі йому дорого авто, намагався перетнути українсько-словацький кордон.

Відтак, власник іномарки без дозволу митного органу здійснив неправомірні операції з транспортним засобом, що перебуває під митним контролем, за що і поплатився. Легковик, вартістю понад 400 тисяч гривень, чекатиме свою долю на стоянці складу Ужгородської митниці до рішення суду.

В іншому випадку, 32-річний закарпатець, вирушаючи до Чехії, заздалегідь приховав в запасному колесі 50 пачок сигарет. І в зоні митного контролю свідомо обирає спрощений режим, аби найшвидше перетнути кордон. Однак митники дали хлопцю шанс самому зізнатись, чи переміщує щось приховане.

Та, совість хлопця вистачила задекларувати лише 15 пачок тютюнових виробів. Коли митники перевірили автомобіль за допомогою приладу для виявлення контрабанди предметів в пустотілих просторах марки «BUSTER K910B», то виявили в колесі приховані предмети. Після демонтажу покришки з диску запасного колеса на станку для бортування коліс, у пустотілому просторі «віднайшлись» приховані від митного контролю 5 блоків сигарет марки “Прилуки”.

Виявлені сигарети порушник одразу визнав своєю власністю. За ст.ст.339 та 352 Митного кодексу України, вилучено сигарети, вартістю 267 грн., та автомобіль марки «Шкода Феліція Комбі», вартістю 43 тис.грн, повідомила Інтернет-виданню zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці.

zakarpatpost.net