В італійській Остілії моляться перед Мукачівською Іконою Божої Матері (ФОТО)

В одній з подорожей до Італії, в грудні минулого року, глава греко-католиків Закарпаття владика Мілан відвідав маленьке містечко Остілія, де був гостем пароха дона Бруна Гіролді при парафії Успіння Пресвятої Богородиці.
Дон Бруно давно відомий в колі наших римських студентів, адже з 2000 року його хату не оминає майже ніхто, і всі закарпатські семінаристи пройшли через його гостинний дім. Рік тому він прийняв і допоміг в лікуванні родині о. Олександра Товта, якого знає так само з студентських років. Владику із Закарпаття, разом зі своїми парафіянами, він так само прийняв добросердечно та щиро.

Впродовж короткого візиту Єпископа були відслужені дві Архієрейські Літургії італійською та українською мовами. Під час однієї з них Владика Мілан уділив Святу тайну Миропомазання новонародженій Єлизаветі Товт, а після Служби, зустрівся з жінками – заробітчанами з України. Спілкувався Владика і з молодими скаутами, які в той день видзвонювали на церковних дзвонах своє привітання для нього.

Як українці, так і вірники італійської громади, свідчили що отримали велике задоволення та духовно збагатилися від спілкування, від почутого в проповіді та побаченого при богослужіннях.

А ще Владика зробив пароху і всій парафії Остілії подарунок – копію нашої Ікони Божої Матері. І в ті травневі дні було надзвичайно зворушливо і приємно бачити Мукачівську Ікону Богородиці на головному престолі в церкві, де перед Нею кожного травневого вечора парафіяни молилися вервицю та літанії, згадуючи в молитвах Владику і всіх вірників Мукачівської єпархії.

Марина Товт, Закрапаття online