Янукович знову переплутав географію

Віктор Янукович “розділив” Євразію на Азію та Євразію, розповідаючи про III саміт Наради зі взаємодії і заходів довіри в Азії.

Коментуючи результати III саміту Наради зі взаємодії і заходів довіри в Азії, який він відвідав у вівторок, президент зазначив, що в цій зустрічі взяли участь “трошки більше 40 представників країн Азії і Євразії”.

Як відомо Євразія – найбільший материк Землі, що складається з двох частин світу – Європи і Азії.

Такий конфуз відбувся в ефірі програми “Подробиці тижня”.

Нагадаємо, що Віктор Янукович взяв участь у Третьому саміті Наради зі взаємодії і заходів довіри в Азії, який відбувся у Стамбулі.

Під час участі у саміті Віктор Янукович зустрівся з президентом Турецької Республіки Абдуллахом Гюлем, президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, а також головою уряду Росії Володимиром Путіним.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна готова бути посередником у вирішенні питань безпеки в Азіатському регіоні, а також готова брати участь у розбудові нових маршрутів для експорту енергоносіїв з Азії до Європи.

Під час зустрічі з прем’єром Росії Володимиром Путіним глава української держави заявив, що Україна хоче стати партнером Росії у видобутку нафти й газу, зокрема на український території, а також попросив російського прем’єра посприяти кредитуванню російськими банками будівництва двох нових блоків на українських АЕС.

tsn.ua