Закарпаття: На Великоберезнянщині говорили про чоловіків, які стали жертвами торгівлі людьми

У залі засідань Великоберезнянського районного центру зайнятості проведено тренінг «Ідентифікація чоловіків, які стали жертвами торгівлі людьми у Закарпатській області». Його організували спільно із Закарпатською громадською жіночою організацією «Веста» відділ у справах сім’ї, молоді та спорту РДА і районний центр зайнятості. У заході взяли участь також сільські голови та жителі Великоберезнянщини, які шукають роботу.
Повідомлення про торгівлю людьми, зокрема, чоловічої статі, зробила працівниця громадської жіночої організації «Веста» Віра Попович. Вона розповіла про причини цього явища у сучасному світі, наголосила на важливості дотримання умов, які допомагають уникнути його тим, хто шукає роботу за рубежем і навіть в Україні. Виступаюча звернула увагу присутніх на можливість звернень у громадські організації, які займаються «порятунком» осіб, які з різних причин потрапили у трудове рабство. Такі випадки не поодинокі не лише з жінками, а й представниками сильної статі, які неохоче зізнаються у скрутності свого становища. Здебільшого беруться допомагати їм дружини, сестри, матері. Саме тому і громадська жіноча організація «Веста» нерідко надає послуги чоловікам.

Багато корисної інформації почерпнули учасники заходу з виступу психолога громадської організації «Веста», яка розповіла про нюанси поведінки людей, що потрапляють у трудове рабство, а також їх наслідки для психічного здоров’я та майбутньої суспільної реабілітації. Чоловіки з деяких причин є складнішими клієнтами для потенційних помічників, оскільки неохоче звертаються по допомогу.

Організатори тренінгу провели практичне заняття із запрошеними учасниками, а відтак відповіли на низку запитань, які стосувалися різних нюансів укладання договорів з роботодавцями, захисту прав найманих працівників, пошуку заробітків за кордоном тощо.

Великоберезнянська РДА