Закарпаття: В Ужгороді відбувся півфінал відкритого Чемпіонату України з американського футболу (ФОТО)

Півфінал відкритого Чемпіонату України з американського футболу відбувся в Ужгороді у суботу, 12 червня. Підтримку змаганням надав Ужгородський міський осередок політичної партії “Фронт змін”.
На центральному полі стадіону “Авангард” у поєдинку зустрілися дві команди: “Мінські зубри” та “Ужгородські лісоруби”. Матч був багатообіцяючим, оскільки торік закарпатці вже грали з цією командою і перемогли. В результаті вони стали чемпіонами України 2009 року, перервавши 13-річну гегемонію донеччан.

Підтримати земляків і цього разу прийшли близько 400 уболівальників. Гра була віртуозною і захоплюючою навіть за умов 35-градусної спеки. І все ж, Фортуна виявилася не такою прихильною до ужгородських хлопців, як минулого року – матч закінчився з рахунком 30:12 на користь “Мінських зубрів”.

Поразку своєї команди віце-президент Ужгородського клубу з американського футболу Тудор Кілару пояснює об’єктивними причинами: “Далися взнаки психологічна і фізична підготовки: команда на 40% омолоджена, тому нові гравці виявилися не готовими до серйозного поєдинку. До того ж “Мінські зубри”, проаналізувавши свої помилки у минулому сезоні, якнайкраще зіграли проти нашого козиря – пасової гри. Але ми не збираємося зупинятися. На даний момент доопрацьовується схема участі у чемпіонаті, що проходитиме в Угорщині, крім того, плануємо організувати кубок Ужгорода. Так що можете не сумніватися – видовищне і екстремальне свято під назвою “Американський футбол” і надалі відбуватиметься в Закарпатті”.

Надалі підтримувати “Лісорубів” планує і Ужгородський “Фронт змін”, вважаючи хлопців цілеспрямованими та перспективними. “Ми розробили регіональну програму з напрямку “Молоді українці”. Розвитку спорту в ній приділена особлива увага. Переконаний, що наші енергійні “американські футболісти” є хорошим прикладом для молоді, і попереду в них ще багато яскравих перемог”, – каже голова Ужгородського міського осередку політичної партії “Фронт змін” Богдан Кинів.

Хто ж стане чемпіоном України 2010 року дізнаємося незабаром. Наприкінці червня в Києві відбудеться фінал чемпіонату, в якому за це право змагатимуться “Мінські зубри” і “Донецькі скіфи”.

ФОТО П.Білецького