На Закарпатті соціальні видатки малозабезпеченим та інвалідам зросли на 42%

Про нарахування та виплати соціальних допомог, перерахунок пенсій, оплату праці в області поінформував начальник головного управління праці та соціального захисту населення Віктор Мацола на брифінгу, 15 червня.
У держбюджеті заплановано поетапне збільшення прожиткового мінімуму  протягом року. За словами Віктора Мацоли, зріс і рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям в 2010 році і він становитиме для працездатних осіб – 182,21 грн., непрацездатних – 266,25 грн., інвалідів – 294 грн.

На виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України управліннями праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів проведено перерахунки усіх видів державної соціальної допомоги.

Як повідомив Віктор Васильович, у травні виплачено нові розміри державної допомоги сім’ям, в яких є діти-інваліди, інваліди з дитинства, малозабезпеченим родинам, а також доплати цієї допомоги за січень – лютий цього року. Доплату за березень – квітень люди отримають у червні одночасно із виплатою допомоги за перший місяць літа.

Загальні видатки для відповідних виплат у травні становили 80281,4 грн.  А загальні бюджетні видатки в області для надання допомоги малозабезпеченим, сім’ям з дітьми, державної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам за 5 місяців цього року зросли порівняно з аналогічним періодом 2009-го на 42% і становлять 337,4 млн. грн., – повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення.

На брифінгу також йшлося про ветеранів Великої Вітчизняної війни. До Дня Перемоги, до прикладу, інвалідам війни І групи виплатили грошову допомогу у сумі 1 тисяча гривень, що на 85% більше, ніж торік. Інваліди війни ІІ групи отримали 900 грн., а ІІІ групи – 800 грн.

Відповідною постановою Кабінету Міністрів України вперше виділено категорію безпосередніх ветеранів ВВВ.

управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації