Закарпаття: Роман Ковельський із Мукачева здобув звання чемпіона Європи з Кіокушин-кан карате

У місті Сентеш (Угорщина) відбувся Чемпіонат Європи з Кіокушин-кан карате серед юнаків та юніорів. Відстоювати честь України довелося 12 кращим спортсменам із Миколаєва, Івано-Франківська, Брод, Київської області, Ялти, а також міста Мукачева, яке представляв вихованець спортивного клубу „Тріумф”, член української збірної Ковельський Роман .

Більше 12 європейських країн взяло участь у цьому престижному турнірі.

За звання чемпіона Європи змагалося біля 150 кращих спортсменів.Організація чемпіонату була на першокласному рівні, а майстерність та бойовий дух учасників – просто вражаючим. 10 талановитіших суддів зібралися, щоб оцінити рівень володіння мистецтвом двобою. На цей чемпіонат був запрошений суддя міжнародної категорії, досвідчений та висококваліфікований тренер, президент Закарпатської обласної федерації кіокушин-кан карате Ігор Капура. Керівник угорської організації кіокушин карате Адамі Іштван (8 дан) особливо відмітив його справедливе та безкомпромісне судівство, що було, безперечно, приємно як для самого тренера, так і для всієї збірної України.

Організація поїздки нашої команди була переповнена труднощами та несподіванками, але завдяки наполегливості тренерського складу та дуже своєчасній і неоціненній допомозі з боку ведучого консула Угорщини Роберта Чизмарді, консула, відповідального за видачу групових віз Яноша Тетива, Генерального консула Єжива Бочкай, а також голови Берегівської районної ради „Колос”, депутата Берегівсьокої районної ради, заступника директора спортивної організації Олени Чухи відбулася ця важлива для всієї української команди поїздка . Усі прикладені зусилля виправдали себе сповна.

Збірна команда України в складі 12 спортсменів здобула 15 кубків: із них 5 – за перше місце, 3 – за друге та 4 – за третє, а також кубок за кращу техніку серед дівчат, кубок за кращу техніку серед юнаків та кубок глядацьких симпатій. За останні двадцять років це найбільший тріумф збірної команди України. Майстри з Угорщини були приємно вражені високою підготовкою українських каратистів, силою їх тіла, швидкістю ударів, непохитністю, що прозвали їх „українськими каменями”, а нашого мукачівця Ковельського Романа, який завоював титул чемпіона Європи за його витривалість, спокійність, упевненість у собі, – „Спокійний самурай”.

Це почесне звання, досягнуте на чемпіонаті такого масштабу, ще раз доводить, що тренування з кіокушин-кан карате на Україні проводиться на високому рівні, а це дає надію на здобуття ще не одної перемоги наших спортсменів на міжнародних змаганнях, а також надихає тренерський склад на наполегливу роботу з юними спортсменами. Успіхи у змаганнях у свою чергу спонукають спортсменів до щоденної праці над собою, своїм тілом та духом, а це дає можливість неодноразово гордо тримати наш Український прапор на вищих щаблях п’єдесталу і кожного разу доводити силу української нації.

“СпортТайм”