Закарпаття: В Ужгороді школярі врятували студента, що тонув в озері

Ввечері 20-річний Іван, студент одного з ужгородських навчальних закладів, вирішив з подругами відпочити на озері, що поблизу ЗОШ №15 в обласному центрі Закарпаття. Так як було дуже спекотно, хлопцеві спало на думку піти скупатися. Коли він підпливав до острівця, що посеред озера, ноги Івана заплуталися у водоростях, і чим більше він борсався у воді, тим складніше йому було вирватися з полону.
Першою помітила щось неладне одна з дівчат, яка почала кликати на допомогу трьох школярів, що сиділи на березі острівця. Наступною її дією був телефонний дзвінок в оперативно-рятувальну службу.

14-річні хлопчаки, Василь та два Андрії, без роздумів стрибнули у воду та попливли до Івана. Наблизившись до нього, школярі-дев’ятикласники почали заспокоювати та тягнути на себе потопаючого. Вивільнивши хлопця з водоростей, усі разом попливли до острівця. За кілька хвилин до місця прибули пожежники, один з яких миттєво роздягнувся, стрибнув у воду та поплив до врятованого, аби перевірити стан його здоров’я та, за необхідності, надати першу медичну допомогу.

Повертаючись до “великої землі”, група рятувальників завжди знаходилася поруч з Іваном, страхуючи його на глибині. Далі до роботи взялися лікарі швидкої, які і визначили стан Івана як задовільний.

Проблема паспортизації пляжів в Ужгороді існує давно. І згадане озеро у парку належить до тих місць, де купання суворо заборонено. Та, нехтуючи особистою безпекою, в спеку люди закривають очі на усе та йдуть у воду, аби дістати насолоду від прохолодної води.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області