На Закарпатті зі справами національних меншин розбиратиметься Юрій Гузинець

Вчора, 15 червня, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур представив колективу відділу у справах національностей нового начальника. Ним став Юрій Гузинець, який до цього час обіймав посаду начальником управління комунального майна Берегівської міськради.
Представляючи нового очільника відділу, Іван Качур відзначив, що головним завданням структури має стати реалізація державної політики у сфері міжнаціональних відноси та забезпечення прав національних меншин, які проживають на Закарпатті.

– Як відомо, наш край багатонаціональний. Враховуючи той факт, що область межує з чотирма країнами, контакти із закордонними партнерами потрібно постійно нарощувати, – відзначив заступник голови ОДА Іван Качур. – Об’єм роботи у відділі у справах національностей великий, адже його фахівці приймають активну участь у засіданні міжурядових комісій.

Також Іван Качур констатував, що рівень професіоналізму колективу є на доволі високому рівні. Нового начальника відділу у справах національностей Юрія Гузинця він охарактеризував як молодого і разом з тим досвідченого фахівця, який має потенціал менеджерського управлінця.

Довідка

Юрій Іванович Гузинець народився 8 листопада 1982 року. Здобув дві вищі освіти. У 2005 році закінчив Закарпатський державний університет за спеціальністю «міжнародні відносини», отримав кваліфікацію бакалавра з міжнародних відносин. У 2006 році у цьому ж університеті закінчив навчання за спеціальністю «країнознавство», здобув кваліфікацію магістра країнознавства, перекладача з іноземної мови. Кандидат політичних наук.

Трудову діяльність розпочав у 2006 році з посади менеджера ЗАТ «Тютюн-Імпекс». З 2007 року – помічник міського голови Берегова. У листопаді цього ж року призначений начальником управління комунального майна Брегівської міськради.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю обдержадміністрації