Уряд Азарова заборонив видавати закордонні паспорти старого зразку

Кабмін України доручив Міністерству фінансів забезпечити до 15 липня виготовлення 50 тисяч бланків закордонних паспортів для українців.
Кабмін прийняв постанову, відповідно до якої закордонні паспорти за зразком, затвердженим у 1994 році будуть випускатися до 15 липня. Ця постанова розміщена на сайті Кабінету міністрів України. Це розпорядження є однією з вимог Євросоюзу для введення безвізового режиму з Україною.

Попередня постанова Кабміну від 26 червня 2007 про затвердження технічного опису й зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон до 15 червня була призупинена. При цьому Кабмін доручив Міністерству фінансів забезпечити до 15 липня виготовлення 50 тисяч бланків закордонних паспортів для українців.

Нагадаємо, однією з вимог Європейського союзу для введення в майбутньому безвізового режиму з Україною, є припинення видачі паспортів старого типу (де вклеюється фото).

Також раніше міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що в Україні готова технологічна база для виготовлення біометричних паспортів.

Зараз старі закордонні паспорти видаються в консульських установах України за кордоном, а також на території країни при терміновому оформленні документів.

ТСН.ua