Закарпаття: На літнє оздоровлення дітей не вистачає півмільйона гривень

Депутати Закарпатської обласної ради вивчили хід виконання Обласної програми оздоровлення і відпочинку дітей, учнівської та студентської молоді.
Під головування Ільдіко Орос, у середу, 16 червня відбулося робоче засідання комісії з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики Закарпатської обласної ради. У її роботі взяв участь заступник голови облради Василь Брензович.

Найперше члени комісії заслухали заступника начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Олену Куцин з інформацією про хід виконання Обласної програми оздоровлення і відпочинку дітей, учнівської та студентської молоді на 2009-2013 роки. Вона, зокрема, наголосила, що аналіз оперативних даних райдержадміністрацій та міськвиконкомів за станом на 5 травня 2010 р. свідчить про негативну тенденцію щодо прогнозних показників літньої оздоровчої кампанії. Цьогоріч в області у 551 дитячому закладі оздоровлення та відпочинку заплановано оздоровити 74 196 дітей, що становить 50,4 відсотка дітей 7-16 років. Згідно зі статистичними даними станом на 2010 р., у регіоні налічується 172 472 дітей 7-17 років, потребують оздоровлення та відпочинку 86 236 дітей (50,0 відс).

Найкращі планові показники щодо 50-відсоткового охоплення оздоровчими та відпочинковими послугами дітей заплановано Берегівською, Рахівською райдержадміністраціями, Берегівським та Мукачівським міськвиконкомами.

На підготовку і проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей, згідно з уточненими даними станом на червень 2010 p., заплановано використати: з обласного бюджету – 4 547,0 тис. грн., із них: 1960,8 тис. – управлінням у справах молоді та спорту.

Однак, за словами Олени Куцин, для проведення літнього оздоровлення потрібно додатково виділити ще 500 тисяч гривень.

Голова комісії Ільдіко Орос запропонувала на наступній сесії обласної ради у змінах до обласного бюджету на 2010 рік передбачити кошти на ці цілі.

На засіданні комісії розглянуто також хід виконання Регіональної програми розвитку і функціонування української мови на 2004-2010 роки та рішення обласної ради “Про заходи щодо посилення громадського порядку при підготовці та проведенні футбольних матчів”.

Відтак депутати обговорили цілу низку звернень, які надійшли на розгляд постійної комісії. Серед них – звернення Львівської обласної організації Спілки офіцерів України до обласної ради щодо вшанування пам’яті Президента Гуцульської Республіки Степана Клочурака. Йшлося також і про звернення Запорізької обласної молодіжної ради до Верховної Ради, Автономної Республіки Крим та обласних рад щодо створення при обласних радах молодіжних рад.

Надія Сарана, Закарпатська обласна рада