Закарпаття: На Тячівщині старшокласникам розповіли про світ професій

З метою розширення інформованості школярів про світ професій, надання профорієнтаційної допомоги у свідомому професійному самовизначенні, популяризації та підвищенні престижу робітничих професій серед учнівської молоді, виховання у школярів спрямованості на самопізнання і власну активність, фахівці Тячівського районного центру зайнятості проводять активну профорієнтаційну роботу серед дітей, які відпочивають та оздоровлюються в таборах. Адже відпочинок повинен бути не тільки приємним, але й корисним.
Так, у період з першого по п’ятнадцяте червня 2010 року спеціалісти центру зайнятості проводили тренінги зі школярами, які відпочивають у таборах: „Факел”, „Ромашка”, „Колосок”, „Тересвяночка”, „Веселка”, „Дружба”, „Світанок”. Під час проведення профорієнтаційних заходів спеціалісти охарактеризували ситуацію на сучасному ринку праці, надали багато корисної інформації про перелік тих професій, які користуються найбільшим попитом. Велику зацікавленість викликали профорієнтаційні конкурси та ігри: „Перукар”, „Океан мрій” та інші, в яких взяли активну участь учні 5 – 7 класів. Школярі також ознайомились зі світом професій шляхом перегляду буклетів та листівок, з професійним гороскопом, який може стати стимулом у виборі майбутньої професії.

Враження від відпочинку в оздоровчих таборах залишаться назавжди в дитячій пам’яті, а професійна порада профконсультанта для старшокласників, які стоять перед вибором майбутньої професії, стане кроком до правильного рішення.

Такі заходи мають позитивний вплив на поведінку учнів, допомагають отримати якомога більше інформації про різноманітний світ професій, про ситуацію на ринку праці, можливості здобуття обраної професії, формують здорову та всебічно обізнану особистість, а тому робота в цьому напрямку повинна продовжуватися й надалі.

Ольга Чайкович, спеціаліст І категорії відділу активної підтримки безробітних Тячівського РЦЗ