Закарпаття: Три спроби контрабанди сигарет виявилися невдалими…

Вчора, 16 червня, закарпатські прикордонники запобігли трьом значним спробам контрабанди тютюнових виробів.
Вранці на ділянці відділу прикордонної служби «Саловка» Чопського загону прикордонники затримали 2 громадян України, ромської національності. Роми принесли до лінії кордону 11 ящиків цигарок українського виробництва, які намагалися   переправити до Угорщини. Та цьому завадила пильність прикордонників.

У пункті пропуску для залізничного сполучення «Страж» під час прикордонно-митного оформлення вантажного потягу сполученням Чоп – Чієрна у прикордонників виникли сумніви щодо одного з вагонів з рудою. Виглядало так, що руда мала підозрілі нерівності та певні порушення завантаження.

До огляду вагону було залучено спеціальну собаку. В результаті під рудою прикордонники знайшли 5 тисяч пачок цигарок.
Ще одного контрабандиста затримали на ділянці прикордонного поста «Великий Бичків» відділу прикордонної служби «Солотвино» Мукачівського загону. Прикордонний патруль виявив за 50 метрів від лінії кордону з Румунією автомобіль «Лендвінт». Багажник автомобіля був відкритий, а його власник в цей час вивантажував з машини ящики з цигарками «Вічірой».

Оскільки всі ознаки вказували на спробу незаконного переміщення тютюнових виробів через державний кордон, водія, місцевого мешканця, було затримано. Транспортний засіб та цигарки вилучено та передано на митницю.

Прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України