Закарпаттю, аби позбутися преміксів, потрібно 16 млн.грн.

Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида під час прес-конференції 16 червня.
“Ми зобов’язані таким чином організувати роботу, щоб раз і назавжди позбутися цих небезпечних речовин. Не менш прискіпливо ставитимемося до ліквідації інших отрутохімікатів, що залишилися після розпаду колгоспів – ХЗЗР”, – зазначив чиновник.

Є вже розроблена програма. Для її виконання Закарпаттю необхідно 16 мільйонів гривень. Планується часткове залучення коштів з обласного бюджету. Усе інше – за допомогою Мінекології. За три роки ця проблема має зникнути, – запевнив Олександр Ледида.

За словами очільника ОДА не менш важливою для Закарпаття залишається проблема сміттєзвалищ. В області необхідно збудувати сміттєпереробний завод. Інакше – ми обманюємо людей. Бо під час розвантаження побутових відходів, значна частина з них потрапляє у повітря, воду, грунти. Чи варто потім дивуватися, що у маленьких дітей виявляють рак? Це все – наша діяльність. Аби уникнути цього, нами розробляється план розміщення заводів із переробки твердих побутових відходів. Частина буде йти на спалення, інша – на електроенергію, а щось – на біогаз. Так – як це зараз відбувається в Європі.