Закарпаття: Державні екологи оштрафували військову частину у селі Оноківці на 47 тис. грн.

Інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції в Закарпатській області перевірено додержання вимог природоохоронного законодавства військовою частиною А 1566.
В ході перевірки на військовому полігоні, розташованому на території Оноківської сільської ради Ужгородського району, виявлено пошкодження дерев до ступеня припинення росту, використання земельної ділянки не за цільовим призначенням, зняття без спеціального дозволу ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту), чим порушено Земельний та Лісовий кодекси України.

За результатами заходу державного контролю згідно постанови КМУ від 23.07.2008 №665 “Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу” та Методики визначення розмірів шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, затвердженої постановою КМУ від 25.07.2007 №963, Інспекцією проведені розрахунки шкоди, завданої природним ресурсам, та виставлено претензії на загальну суму 46,624 тис. грн. для добровільного відшкодування збитків.

В разі залишення претензій без відповіді Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області буде подано позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області щодо стягнення зазначеної суми.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області