Депутати Закарпатської облради просять прискорити виділення коштів із держбюджету на Солотвинський солерудник

Сьогодні на позачерговій 29 сесії обласної ради депутати прийняли текст звернення до Президента України, Кабінету міністрів та Міністерства агрополітики щодо прискорення виділення коштів із загального бюджету на вирішення проблем на Солотвинському солеруднику.
За це рішення проголосувало 58 депутатів.

Начальник управління агропромислового комплексу Закарпатської ОДА Іван Паук доповів про стан на Солотвинському солерудники, зазначивши, що єдина можливість отримати повне фінансування на цей об’єк — це розпочати процес ліквідації державного підприємства. Посилаючись на думку науковців Іван Паук запевнив, що відновити діяльність на Солотвинському солеруднику неможливо.

У свою чергу, присутній на сесії голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида зазначив: “Питання Солотвинського солнрудника не нове, але сьогодні перед нами стоять три основні завдання: законсервувати шахти, докласти максимум зусиль для подальшого функціонування алергологічної лікарні та розробити проект нової шахти, щоб Солотвино і надалі залишалося соледобувним краєм”.

РІО