Закарпаття: На Рахівщині відбудеться фестиваль “Тиса – молодша сестра Дунаю”

Уже четвертий рік поспіль Україна, як і інші країни Дунайського басейну, долучається до святкування Дня Дунаю. День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, спрямованим на інформування і підвищення екологічної культури громадян, який започаткувала Міжнародна комісія з захисту р. Дунай.
В рамках святкування Дня Дунаю у басейні Тиси 27 червня 2010 р. відбудеться фестиваль “Тиса – молодша сестра Дунаю” на території с. Ділове Рахівського району Закарпатської області, біля пам’ятного знаку “Центр Європи”.

Програма святкування буде включати в себе конкурс дитячої творчості “Тиса має талант” – демонстрація різних дитячих талантів, об’єднаних темою збереження водних ресурсів, загально-дунайський конкурс “Дунайський митець” – конкурс художніх виробів з матеріалів, знайдених на берегах річок, фотоконкурс “Зелена дія” – представлення діяльності дитячих екологічних бригад по збереженню і відновленню річок, змагання між районами щодо приготування рибної юшки “Тисянська юшка”. В ході свята будуть проведені вікторини, а завершиться свято нагородженням переможців.

Загалом планується, що у цьому році у святі візьме участь близько 200 дітей з трьох районів Закарпаття: Рахівського, Тячівського та Берегівського, а також діти з Прикарпаття.

Свято відбудеться за підтримки Міжнародної Комісії з захисту р. Дунай, Закарпатського облводгоспу. Почесними гостями стануть представники Делегації Європейського Союзу в Україні.

Початок свята о 9 год. 30 хв.