Закарпаття: У Міжгірській РДА експонуються виставки, присвячені подвигам верховинців у Великій Вітчизняній війні

Нинішній Рік ветеранів, звісно, проходить під знаком всенародного відзначення 65 річниці перемоги над фашистською Німеччиною у Великій Вітчизняній війні. З огляду на це напередодні відзначення славної перемоги у тій кривавій бойні архівним відділом РДА на чолі з його очільницею Оксаною Олексієнко було розгорнуто фото- і документальну виставку матеріалів, присвячену 65-ій річниці Великої Перемоги над коричневою чумою ХХ століття.
Необхідні матеріали архівному відділу РДА надав облархів ОДА. Варто зазначити, що серед значної кількості експозиції воєнної тематики була й вагома частка матеріалів, які відображали ратні подвиги славних синів і дочок Верховини.

У рамках обласного свята “Проводи тваринників на полонини” на Синевирському перевалі керівником цієї установи Оксаною Олексієнко також була розгорнута широко значима виставка архівних матеріалів, присвячена цій вікопомній даті. В ході оглядин численних матеріалів, які найкраще характеризували традиції, обряди і звичаєвості Верховини, туристичні принади нашого краю, делегація з міста над Ужем на чолі з головою ОДА Олександром Ледидою, а також голова РДА Іван Роман особливо відзначили співзвучну часові тематичну виставку, яка у всій повноті відображала велич подвигу народів СРСР у Великій Вітчизняній війні, який не померкне у віках.

Василь БЕЛЕНЬ, “Верховина”