Сьогодні, 23 червня, — День державного службовця України

З цієї нагоди в обласній державній адміністрації відбулися урочистості, під час яких було вшановано тих осіб, на яких покладено відповідальну місію – забезпечувати практичне виконання завдань і функцій держави.

Від імені керівництва області присутніх привітали виконувач обов’язків голови обласної державної адміністрації Іван Бушко, заступники голови облдержадміністрації Іван Качур, Володимир Закурений, заступник голови облради Василь Брензович, начальник головного управління державної служби в Закарпатській області Василь Попадинець.

В Україні День державного службовця відзначають, починаючи з 2003 року, згідно з відповідним Указом Президента України. Нині  в органах державної виконавчої влади нашої області нині   працює  майже 8,5 тисяч державних  службовців, в тому числі й понад 2 тисячі посадових осіб   органів місцевого самоврядування.

В.о. голови ОДА Іван Бушко відзначив, що саме від держслужбовців значною мірою залежить реалізація програм і успіх реформ, які проводяться в Україні. Для пересічних громадян, котрі звертаються в органи місцевого самоврядування, держслужбовець уособлює владу. Тому з кожним роком зростають вимоги до професійного й освітнього рівня працівників держслужби.

– Від успішної роботи держслужбовців залежить стабільність у виконавчій владі. Це нелегка праця, яка вимагає високої моральності й патріотизму, – констатував Іван Іванович.

В свою чергу начальник головного управління державної служби в Закарпатській області Василь Попадинець наголосив, що нині державна служба перебуває на стадії реформування.

– Нові вимоги часу ставлять перед держслужбовцями завдання покращити надання державних послуг, більшої професійності та результативності у роботі, – резюмував Василь Попадинець.

Відтак державним службовцям краю було вручено подяки та грамоти облдержадміністрації та обласної ради. Також було нагороджено переможців другого етапу конкурсу «Кращий державний службовець».

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації