Українці платять найбільшу кількість податків у світі

Згідно міжнародних досліджень, підприємці України за рік платять в загальній сумі 147 податків, в той час як сусідня Польща – 40.

Українські підприємці платять найбільшу кількість податків у світі. Про це у середу, 23 червня під час круглого столу повідомив старший консультант Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Молдован.

Експерт відмітив, що згідно міжнародних досліджень, підприємці України за рік платять в загальній сумі 147 податків. Для порівняння: в Росії підприємці за рік платять 11 податків, в Польщі – 40, США – 10, Чехії – 12, Білорусії – 107, Франції – 7, Китаї – 7.

“В Україні одне з найбільших податкових навантажень у світі. Ми займаємо 183 місце з 183 країн в цьому плані. Тому податкова реформа потрібна вже найближчим часом”, – сказав Молдован.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Микола Азаров 23 червня під час розширеного засідання Кабміну заявив, що уряд зробить так, що податки в Україні сплачувати буде вигідно і престижно.

В той же час, як повідомлялося, з новим кодексом, податківці матимуть право приходити в приватне житло підприємців і здійснювати там перевірки, а також зобов’яжуть усіх суб’єктів підприємницької діяльності придбати касовий апарат.

nedilya.at.ua