В Ужгороді фінішував чемпіонат Дитячо-юнацької футбольної ліги Закарпаття

У неділю, 20 червня, на ужгородському стадіоні «Авангард» відбулися фінальні матчі чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги (ДЮФЛ) Закарпаття серед юнаків 1996-1997 років народження.
За головний приз змагань – Кубок ДЮФЛ та золоті медалі, змагалися 4 команди: «Соколята» (Мукачево), ДЮСШ «Колос» (Виноградівський район), ДЮСШ (Перечин) та СДЮСШОР (Ужгород). До численної армії вболівальників, які цього дня прийшли на головну спортивну арену краю підтримали юних футболістів, приєдналися також і голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, заступник голови Іван Качур, керівництво Федерації футболу області, відомі в минулому футболісти Андрій Гаваші, Матвій Бобиль, відомий арбітр Валерій Онуфер та інші.

Футбол у виконанні 13-ти – 14-ти річних дітлахів часом у глядачів викликав щире захоплення. Майстерні фінти, удари в «дев’ятку» та підкати – все як у дорослих. І навіть радість від забитих голів та смуток від пропущених у свої ворота м’ячів у дитячому виконанні – нічим не гірші за емоції, що можна побачити цими днями на чемпіонаті світу з футболу в ПАР. Варто відзначити, що футболісти намагалися не просто зіграти на перемогу, але й продемонструвати технічну, комбінаційну та швидкісну гру – усе, чим завжди славився закарпатський футбол. У матчі за 3-те місце «Соколята» із рахунком 3:0 перемогли ДЮСШ «Колос». А золоті медалі цього року дісталися гравцям СДЮСШОР. У фіналі вони забили суперника – команді ДЮСШ (Перечин) чотири «сухих» голи.

Кращим гравцем чемпіонату ДЮФЛ визнано Івана Русина (СДЮСШОР, м.Ужгород), кращим захисником – Василя Каленика («Соколята», м. Мукачево), кращим півзахисником – Василя Фурія (ДЮСШ «Колос», Виноградівський район), кращим воротарем – Юрія Кузенчака (СДЮСШОР, м.Ужгород), кращим нападником – Олександра Опальника (ДЮСШ, Перечин). Усіх футболістів-переможців керівництво краю нагородило дипломами, грамотами, медалями, кубками, солодощами, комплектами м’ячів.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації