Закарпатські митники зупинили контрабанду шпалер та комплектуючих до газових котлів на суму 600 тис. грн.

Підприємець намагався перевезти через кордон партію товару, занизивши її вартість на 600 тисяч гривень. 21 червня на митному посту “Тиса” Чопської митниці під час здійснення митного контролю вантажного автомобіля «Вольво» з причепом інспектори Чопської митниці встановили, що водій автомобіля намагався ввезти до України вантаж шпалер за документами, що містили неправдиві дані щодо його вартості.

До митного контролю громадянин України подав документи, згідно яких він віз з Італії до однієї зі східних областей України шпалери і водонагріваючі частини до газових котлів центрального опалення. Вміст напівпричепа він задекларував на суми 18 тисяч Євро та 4 тисячі доларів США відповідно. Відвантажила товар італійська фірма, а доставлявся він на адресу українського товариства з обмеженою відповідальністю.

Під час здійснення митного контролю вантажу і супровідних документів інспектори Чопської митниці звернули увагу на низьку митну вартість товару та розпочали перевірку. За її результатами було встановлено, що шпалери були продані українській фірмі за 65 тисяч Євро, а устаткування для автономного опалення – за 18 тисяч Євро. Таким чином,різниця між реальною та задекларованою перевізником вартістю товарів складає майже 600 тисяч гривен.

По даному факту складено протокол про порушення митних правил. Вантажний автомобіль і партію товару до рішення суду вилучено.

Прес-служба Чопської митниці