Закарпатські прикордонники затримали 2 групи нелегалів із Молдови та Афганістану

Дві групи незаконних мігрантів затримали минулої доби співробітники відділу прикордонної служби “Великий Березний” Чопського загону, повідомили у Держприкордонслужбі України.
Близько опівночі дільничний інспектор перепинив чотирьох громадян Молдови – трьох жінок та одного чоловіка. Як з’ясувалося, група переховувалася в лісі до настання темряви. Пізніше чоловік, орієнтуючись по компасу, повів жінок до кордону. Його підопічні зізналися, що планували потрапити на заробітки до Італії. За незаконну подорож кожна з них мала заплатити по 2 500 євро.

Порушників доставили до підрозділу Держприкодонслужби. Вирішується питання щодо порушення проти 29-річного провідника кримінальної справи за статтею 332 “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Виявити іншу групу іноземців допомогли двоє громадян України, яких також затримали неподалік від державного рубежу. Охоронці рубежу ретельно перевірили місцевість довкола та знайшли чотирьох іноземців (попередньо громадян Афганістану), які ховалися в лісі.

Як афганці опинилися біля українсько-словацького кордону, правоохоронці планують дізнатися за допомогою перекладача. З’ясовується причетність до організації їхньої мандрівки двох затриманих українців.