Закарпаття: На Ужгородщині відбудеться регіональний фестиваль народного мистецтва “Яроцькі Ярилки-2010”

Регіональний фестиваль народного мистецтва “Яроцькі Ярилки-2010” проводиться щорічно, третьої неділі липня в селі Ярок Ужгородського району Закарпатської області. Організаторами фесту є районна громадська організація “Наше Село” та відділ культури і туризму Ужгородської районної державної адміністрації.
Мета та завдання фестивалю-конкурсу  –  відродження та розвиток українських та закарпатських національних культурно-мистецьких традицій; сприяння підйому творчої активності у широких мистецьких колах та серед аматорів народного мистецтва; визначення перспектив розвитку народно-музичного,  хореографічного та фольклорного мистецтва; популяризація духовної спадщини та подальший розвиток виконавської майстерності фольклорних колективів та виконавців: народної пісні, традиційного виконавства на народних інструментах, народної хореографії та слова; сприяння вихованню у молоді любові до рідної землі, поваги до духовної спадщини свого народу; налагодження творчих контактів, обмін досвідом та творчими здобутками з іншими регіонами.

Фестиваль проводиться з 17 по 18 липня 2010 року на базі с. Ярок, Ужгородського району, Закарпатської області.

До участі в фесті запрошуються фольклорні колективи, ансамблі та солісти-вокалісти (народний  спів);
ансамблі, троїсті музики та окремі виконавці на народних інструментах (сопілка, баян, скрипка, цимбали, );
колективи народної хореографії; театри мініатюр та читці народного спрямування.

Фінансування заходу здійснюється за рахунок коштів громадської організації “Наше Село” та інших коштів, які надійшли від благодійних організацій, спонсорів, меценатів. Витрати на проїзд та проживання учасників здійснюються  за власний рахунок, або за рахунок установи, що відряджає. Харчування здійснюється за рахунок організаторів фестивалю.

Заявки на участь у фестивалі потрібно надсилати за адресою:

89414 Закарпатська область, Ужгородський район, с. Ярок, буд. 51, районна громадська організація “Наше Село” або 88015, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Минайська, 40 каб 40, відділ культури і туризму Ужгородської РДА, e-mail: metodist-kultura@i.ua

Контактні телефони: (0312) 724024, (0312) 451982; моб/тел. 050 3720595, 093 8860179,  тел/ факс: (0312) 224512.

До заявки додається повний список делегації, завірений керівником відряджуючої організації.

Всі учасники фестивалю нагороджуються пам’ятними грамотами та призами від організаторів, спонсорів та меценатів фестивалю.

Закарпаття онлайн