Закарпаття: На Виноградівській митниці через порушення в українця забрали “MERSEDES-BENZ” вартістю 420 тисяч гривень

Виноградівські митники склали протокол про порушення митних правил при користуванні та розпорядженні автомобілем без дозволу митного органу.
Проведеною Виноградівською митницею перевіркою встановлено, що транспортний засіб марки „MERSEDES –BENZ S320 CDI”, зареєстрований в Чеській республіці, було ввезено на митну територію України 25.04.2010 року громадянином України Івась С.І. через пункт пропуску „Вилок” Виноградівської митниці. 12.06.2010 року транспортним засобом, який знаходиться під митним контролем користувався без дозволу митного органу Мокан Ф.І. у власних цілях. Від надання пояснення громадянин Мокан Ф.І. відмовився згідно ст.63 Конституції України. На виклик з’явитися до Виноградівської митниці громадянин Мокан Ф.І. не з’явився та причини неявки не повідомив.

Отже, громадянин України Мокан Федір Іванович користувався транспортним засобом, який перебуває під митним контролем без дозволу митного органу. На підставі чого складено протокол про порушення митних правил за ст. 336 Митного кодексу України (неправомірні операції з товарами, транспортними засобами, що перебувають під митним контролем, зміна їх стану, користування та розпорядження ними).

Таким чином, громадянин може позбутися вищевказаного транспортного засобу у разі відповідного рішення суду. Вартість вищевказаного автомобіля на митній території України із врахуванням всіх необхідних платежів складає 419677 грн.16 коп., із яких: митна вартість автомобіля – 252110,77 грн., сума платежів при розмитненні 167566 грн. 39 коп.

Прес-служба Виноградівської митниці