Закарпаття: В Ужгороді провели акцію “Інформаційний день центру зайнятості”

З нагоди відзначення 14 річниці Дня Конституції та Дня молоді за ініціативою керівництва Ужгородського міського центру зайнятості 23 червня 2010 року був проведений “Інформаційний день центру зайнятості” для мешканців та гостей міста над Ужем.
В акції взяли участь начальник Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Олег Муртазін та начальник Управління державної служби в Закарпатській області Василь Попадинець

Метою проведення даного заходу є привернення уваги та поширення проінформованості громадськості, засобів масової інформації щодо стабілізації у сфері зайнятості, а також стимулювання населення до активної поведінки на ринку праці, надання юридичної допомоги, переваги легального працевлаштування.

Присутні мали можливість ознайомитись не лише з актуальними вакансіями по місту станом на 23.06.2010 року, а й за допомогою Інтернет-порталу „Труд” вивчали інформацію щодо вакансій по всій Україні.

Чимало присутніх отримали вичерпні відповіді на різноманітні питання: спеціалісти відділу активної підтримки безробітних розповідали про послуги, які надає державна служба зайнятості, спрямовані насамперед на посилення профорієнтаційної роботи серед молоді з метою вибору професії та  подальшого навчання в навчальних закладах міста Ужгорода  та області, розповідали про можливість започаткування власної справи. Юрисконсульти Ужгородського міського центру зайнятості та Закарпатського обласного центру зайнятості надали юридичні консультації понад 200 особам.

Відвідувачі також отримували консультації з працевлаштування на підібрані вакансії, з вибору професій та побудови кар’єри, з професійного навчання, із започаткування власної справи, з правових аспектів праці та зайнятості, з працевлаштування за кордоном, переваги офіційного працевлаштування в Україні.

Усім присутнім надавався роздатковий інформаційний матеріал – брошури, буклети (було роздано понад 4,5 тисячі буклетів), газета „Зайнятість населення”. Всього в акції прийняло участь понад 5 тисяч мешканців та гостей міста.

Захід відбувся весело та цікаво, а присутні отримавши вичерпні відповіді на свої запитання.

Кристина Воробець, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Ужгородського МЦЗ