На Закарпатті міліціонери здають кров для хворих дітей

14 червня — Всесвітній день донора. А з 15 квітня Міністерство внутрішніх справ України розпочало благодійну акцію “Подаруй дитині надію на життя”, метою якої є залучення працівників міліції до благородної справи — здачі крові хворим дітям.

І ось у п’ятницю перші добровольці прийшли у будівлю Закарпатської станції переливання крові. Це співробітники таких міліцейських підрозділів, як НДЕКЦ, ДАІ, патрульної служби, бійці «Беркута». Загалом у перший день свою кров здали п’ятдесят осіб. Як зауважив перший заступник начальника ГУМВС полковник міліції Василь Буковчаник, ще в 2007 році начальник волинської міліції генерал Іван Прошковський (свого часу він очолював і закарпатське управління МВС) започаткував аналогічну акцію серед волинських правоохоронців, які здають кров для хворих дітей, працівників міліції, пенсіонерів ОВС та членів їхніх сімей. Тепер цей благородний почин підтримали і закарпатські міліціонери.

На сьогодні участь у всеукраїнській акції “Подаруй дитині надію на життя” взяли вже понад тисячу донорів-міліціонерів, які здали сотні літрів крові. Проведення такої благодійної акції суттєво вплинуло на думку населення щодо іміджу працівників міліції, підвищило довіру людей до правоохоронців. До того ж, медичні дослідження довели: регулярне здавання крові позитивно впливає на організм людини.

Головний лікар обласної станції переливання крові Олег Щадей щиро подякував працівникам міліції за те, що вони відгукнулися і підтримали добру справу. Він також наголосив: усю відібрану кров спершу ретельно перевіряють на наявність різних вірусів, а тоді відправляють у спеціальні місця її збереження. Зі свого боку стражі порядку зауважили, що це не одноразова акція. Чимало інших міліціонерив нині готові бути донорами.

Бажаючі взяти участь у всеукраїнській акції “Подаруй дитині надію на життя” можуть звертатися в Ужгородську обласну станцію переливання крові.

Це стосується не лише працівників правоохоронних  органів. Підтримати благородну справу – допомогти діткам, які щодня очікують «свіжу» кров, аби продовжувати радіти життю, може кожен, хто не байдужий до чужої біди.  Адже стистика дитячої смертності, зокрема через недуги, пов’язані із захворюваннями крові, просто-таки вражає.

Ігор Стефанець, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області