Ужгородська митниця затримала вантаж із контрабандною “керамічною плиткою” на 1 млн. грн.

Хоч свято на порозі – День митної служби України, та робота в ужгородських митників кипить та приносить в бюджет країни чималі прибутки. Так, в міжнародному пункті пропуску “Ужгород” інспекторами складено протокол про порушення митних правил відносно гр.України, який намагався оминути митне законодавство, переміщуючи не задекларований товар на суму понад мільйон гривень і таким чином хотів уникнути сплати значної суми платежів.
Безперспективну аферу задумав 22-річний водій вантажівки, заїхавши в зону митного контролю вантажного терміналу “Ужгород” та пред’явивши митникам “липові” документи на переміщуваний товар “плитка керамічна”. За поданими ним товаросупровідними документами, зазначений вантаж направлявся з Італії до Казахстану в режимі транзиту, і вартість його становила 18 тисяч Євро. Проте пильні митники засумнівались у “символічній” вартості і провели поглиблений огляд напівпричепу, розвантаживши увесь товар. Інтуїція блискавично виправдалась, коли виявилось, що насправді в кмітливого афериста подвійні документи і переміщує він набагато більше найменувань товару. Згідно достовірних документів вартість товару складала майже 100 тисяч Євро і направлявся він з однієї італійської фірми на адресу української.

Результат афери – безжальний. За приховання достовірних даних на переміщуваний товар, українець позбувся на українсько-словацькому кордоні і не задекларованого вантажу, і  напівпричепу, загальною вартістю понад 1,2 млн.грн. до рішення суду.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці