Закарпаття: Прокуратура порушила кримінальну справу проти депутата Міжгірської сільради

У результаті розслідування кримінальної справа про службове підроблення та зловживання службовим становищем службовими особами Міжгірської селищної ради, прокуратурою виявлено ще й факт службової недбалості спеціаліста-землевпорядника цієї сільради. Відносно останнього прокурором області днями і була порушена кримінальна справа, адже він, до того ж є і депутатом даної сільради.
За інформацією начальника відділу нагляду за розлідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури Віктора Кузана, з”ясувалося, що будучи землевпорядником, він неналежно поставився до виконання своїх службових обов”язків під час виготовлення кадастрових справ до технічної документації із землеустрою щодо складання документів, які посвідчують право власності громадян на ці ділянки.

Так от, цей землевпорядник, не перевіривши, чи не перебувають дані земельні ділянки у власності інших громадян, хоча усі державні акти старого взірця знаходяться у нього, погодив геодезичні плани земельних ділянок громадянам С. та Б.

Пізніше з”ясувалося, що ці земельні ділянки частково накладаються на земельні ділянки інших трьох громадян.

Таким чином, внаслідок службової недбалості спеціаліста-землевпорядника, громадянам С. та Б. безпідставно видано державні акти на власність земельних ділянок загальною площею 0,58 га і завдано шкоду, охоронюваним законом правам та інтересам громадян Ч., Л. та В.

Дана кримінальна справа розслідується прокуратурою Міжгірського району.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області