Іспанія перемогла Чилі і виграла групу H

Збірна Іспанії перемогла Чилі з рахунком 2:1 у третьому турі чемпіонату світу. “Червона фурія” вийшла в плей-офф з першого місця, а чилійці – з другого.

З перших хвилин іспанці наткнулися на жорсткий пресинг зі сторони чилійців. Латиноамериканці володіли територіальною перевагою і провели серію небезпечних атак і Ікер Касильяс кілька разів рятував команду від голу.

А на 25-й хвилині іспанці скористалися помилками гравців та голкіпера суперника. Вальдівія обрізав у чужому карному майданчику. Тут же пішла довга передача на хід Фернандо Торресу. Браво побіг рятувати ситуацію і форварда випередив, але вибив м’яч прямо на Вілью і Давід класним ударом метрів з 40-ка вразив порожні ворота.

На 31-й хвилині відчайдушний підкат Піке врятував іспанців після удару Босежура. Завдяки Піке м’яч змінив напрямок польоту і пролетів в кількох сантиметрах від стійки.

А через шість хвилин іспанці подвоїли перевагу. Давід Вілья обіграв суперника на лівому фланзі і віддав передачу в центр на Іньєсту і той з лінії карного майданчика відправив м’яч у правий кут. В цьому ж епізоді арбітр вгледів фол Естради проти Торреса в неігровому епізоді і показав йому другу жовту картку. Де там суддя побачив порушення правил, одному йому відомо.

На початку другого тайму латиноамериканці відіграли один гол. Мільяр сильно пробив з-за меж карного майданчика і м’яч після рикошету від захисника іспанців Піке влетів у сітку воріт Касильяса.

Пропустивши гол, іспанці стали уважніше діяти у захисті. А чилійці, знаючи результат паралельного матчу, особливо не рвалися в атаку.

На останніх хвилинах матчу глядачі освистували дії футболістів на полі.

У підсумку, збірна Іспанії виграла групу H і у 1/8 фіналу зіграє з сусідами з Португалії. А Чилі належить гра з Бразилією.

tsn.ua