Аргентина впевнено перемогла Мексику

Дубль Карлоса Тевеса та гол Гонсало Ігуаїна вивели збірну Аргентини у чвертьфінал чемпіонату світу. Збірна Аргентини з рахунком 3:1 перемогла Мексику у 1/8 фіналу чемпіонату світу. У чвертьфіналі суперником “Альбі-селесте” буде Бундестім, який поклав на лопатки Англію.

Перший гольовий момент трапився на сьомій хвилині гри біля воріт аргентинців. Карлос Сальсідо виконав потужний удар з 30-ти метрів і м’яч потрапив у поперечину. Не пройшло хвилини, як Гуардадо небезпечно вистрілив з-за меж карного майданчика. М’яч просвистів поруч зі стійкою аргентинських воріт.

На 14-й хвилині Ернандес хльостко пробив з 20-ти метрів і м’яч знову пролетів в сантиметрах від стійки воріт Ромеро.

А на 26-й хвилині “відзначився” італійський арбітр Роберто Розетті. Він зарахував гол з офсайду Карлоса Тевеса. Нападник вибіг один на один по центру, але далеко відпустив від себе м’яч, дозволивши Пересу вибити круглого прямо на Мессі. Ліонель міг бити по воротах, але віддав передачу на Тевеса, який знаходився у метровому офсайді (перед ним нікого не було) і Карлос головою відправив м’яч у порожні ворота.

Цікаво, що Розетті спочатку зарахував взяття воріт, потім відправився спілкуватися зі своїм асистентом і вже був готовий змінити рішення. Однак після хвилинної консультації на Розетті накинулися гравці з обох команд. У підсумку Розетті залишив рішення в силі – 1:0.

А через сім хвилин засмучені мексиканці привезли другий гол у свої ворота. Осоріо подарував м’яч Ігуаїну. Нападник вискочив на ударну позицію, обіграв Переса і відправив м’яч у порожні ворота.

На останніх секундах першого тайму Ернандес вискочив з-за спин захисників після подачі Сальсідо і намагався переправити м’яч у ворота. Однак мексиканцю не вистачило лічених сантиметрів, щоб забити гол.

Щойно Роберто Розетті дав свисток на перерву, як ледь не почалася масова бійка між футболістами по дорозі в роздягальні – мексиканці, розпалені помилкою італійської бригади арбітрів, яка зарахувала гол Карлоса Тевеса з метрового офсайду, почали з’ясовувати стосунки. У результаті до відвертого рукоприкладства не дійшло, супротивники просто поштовхали один одного. Відзначимо, що одним з основних “миротворців” виступив Дієго Марадона.

На 52-й хвилині інтригу матчу “вбив” Карлос Тевес, поклавши м’яч у дев’ятку фантастичним ударом з 25-ти метрів.

На 69-й хвилині Хайнце виніс м’яч з лінії воріт після удару Баррери. А через дві хвилини мексиканці забили гол. Торрадо віддав класний пас в карний майданчик на Ернандеса. Нападник змістився вліво і ледве не порвав сітку ударом в дев’ятку.

Марадона підсилив захист і аргентинці більше не припускалися помилок в обороні, довівши  гру до перемоги.

Зазначимо, що поки ніяк не вдається забити Ліонелю Мессі. На 2-й компенсованій хвилині нападник обіграв трьох захисників і вистрілив у дев’ятку. Оскар Перес в красивому стрибку відбив удар.

3:1 – у чвертьфіналі Аргентина зіграє з Німеччиною.

Цікаво, що для аргентинців повторюється сценарій ЧС-2006. На німецькому Мундіалі аргентинці в 1/8 фіналу перемогли мексиканців, а у чвертьфіналі зустрілися з німцями. Тоді “Альбі селесте” програли.

tsn.ua