Нідерланди перемогли Словаччину і вийшли у чвертьфінал

Збірна Нідерландів з рахунком 2:1 перемогла команду Словаччини у 1/8 фіналу чемпіонату світу. Перемогу “помаранчевим” принесли точні удари Ар’єна Роббена і Уеслі Снейдера.

Забивши гол на 18-й хвилині, голландці перейшли на гру другим номером.

На початку другого тайму Роббен і Ко мали три гарних моменти, щоб збільшити перевагу, однак їм не вдалося пробити засмутити Муху.

У середині другого тайму словаки мали два супермомента протягом однієї хвилини. Спершу Штох вистрілив з 15-ти метрів. Стекеленбург вибив на кутовий. Згодом Віттек опинився на забійній позиції перед Стекеленбургом, але пробив на силу і голкіпер відбив його постріл.

А на 84-й хвилині голландці подвоїли перевагу. Ван Боммель довгою передачею закинув м’яч в карний майданчик на Куйта. Муха необачно вийшов з воріт і промахнувся повз м’яч. Куйт прострілив в центр на Снейдера, а Уеслі спокійно відправив другий м’яч у вже порожні ворота словаків. Однак і в цьому епізоді не обійшлося без суддівства. Словацькі футболісти, зокрема захисники, пішли сперечатися з суддею з приводу штрафного удару, а тому й не встигли повернутися на свої позиції, коли Ван Боммель виконував подачу.

На останній хвилині матчу голландський голкіпер збив Мартіна Якубко у власному карному майданчику і арбітр призначив пенальті. Роберт Віттек реалізував 11-метровий і майже після цього прозвучав фінальний свисток.

У чвертьфіналі збірна Нідерландів зіграє з переможцем матчу Бразилія – Чилі.

tsn.ua