Літо вітає дошкільнят закарпатського Мукачева

Добре відомо, що все, до чого пригорнулося серце в дитинстві, залишається назавжди. І хто, як не природа, заохочує дітей до цікавих подорожей і бажання розкривати таємниці довкілля, насолоджуватися красою побаченого при цьому активно займатися спортом, грати в рухливі ігри на свіжому повітрі.

А це і є сходинками здоров’я дітей. Головна мета роботи нашого Обавського дошкільного закладу на час літнього періоду не обмежується тільки вихованням та зміцненням здоров’я дітей, вона спрямована на забезпечення належних умов для того, щоб усі росли здоровими, добре відпочила влітку, мали можливість розвинути свої інтереси та здібності.

Дитячий садок у селі Обава розташований у мальовничому, екологічно чистому, має всі необхідні умови для літнього відпочинкового періоду – обладнано спортивний та ігрові майданчики, фізкультурні куточки. Окрім нерухомих, сталих споруд, на подвір’я вихователі виносять яскраві пластикові обручі, скакалки, м’ячики, різнокольорові пеньочки і доріжки, м’ячі-їжачки та чимало інших атрибутів для рухливих ігор. Батьківський комітет на чолі з Чепинець Б.В., разом з адміністрацією садочка подбали про забезпечення відповідного ігрового обладнання. Усе це забезпечує максимальну рухову активність дітей, оскільки вона є необхідною умовою для комплексного розвитку рухових якостей дітей на цьому віковому етапі. Ігровий майданчик засаджено м’якою травою, по якій діти залюбки бігають босоніж, а облаштовані навіси-зонти правлять за схованку від яскравого сонячного проміння, є і два виносних басейни для загартування.

Для педагогів та помічників вихователів щорічно проводиться конкурси «Вихователь року» та «Няня року». Дух змагання згуртував усіх педагогічних працівників і дав задоволення нашій малечі. Щоденно відводиться достатньо часу на різні види рухової активності дітей: ранкова гімнастика, хореографічні, фізкультурні, музичні заняття, фізкультхвилинки, рухливі ігри, у кожній групі вчаться спостерігати за природою. Сюди входять і фізкультурні свята та розваги: зокрема, День дитини, День космосу, День здоров’я і спорту, День Робінзона, День чарівного пензля, День доброти, а також пішохідні екскурсії та прогулянки на Обавське узлісся, до річки Обавка і до Дубинського лісу. Щоб дитинка відчула зв’язок з історією рідного краю – проводилися екскурсії до музею «Старовинні речі» Обавської ЗОШ І-ІІ ступенів, до сільської бібліотеки. Щорічно в літній період, (за спонсорською допомогою сільського депутата Соболь Р.Й.), діти старшої групи мають можливість поїхати на екскурсію до Мукачівського замку. Відчувається підтримка сільської ради на чолі з головою Іллею Левицьким, який дбає про все – як забезпечити дітям повноцінне харчування , створити умови для зміцнення і збереження здоров’я маленьких односельчан, щоб систематично проводились поточні ремонти приміщення та на території.

В Обавському ДНЗ працюють творчі й енергійні педагоги: Мущинка Т.І., Гудачок Я.І., Лакатош М.Ю., Любка О.М., які готові до здійснення інноваційних процесів у дошкільній освіті. Малюки за час літнього відпочинкового періоду набираються сил та здоров’я від землі, чистого повітря, води і сонця, а наш дошкільний заклад працює заради їхнього добробуту.

“Панорама Мукачева”