П’ятикласники із закарпатського Міжгір’я побували на екскурсії у Львові

За ініціативи класного керівника Тетяни Михайлівни Дурунди та за сприяння екскурсовода Мар’яни Михайлівни Місик учні 5 класу Міжгірської СЗОШ відвідали Львів.
Екскурсія по древньому місту залишила багато вражень та емоцій. Спочатку зупинилися на площі Ринок, що вважається серцем Львова, яку оточують 45 будинків-“кам’яниць”. Під першим номером — Ратуша. Поруч — чотири декоративні фонтани, увінчані скульптурами персонажів античної міфології. В алегоричній формі вони відтворюють дві стихії — воду та землю. Наступна зупинка — Національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, головний фасад якого вражає багатством високомистецького скульптурного декору. В інтер’єрі будови вирізняється вестибюль з парадними східцями, дзеркальна зала та зала для глядачів, які оздоблені декоративними розписами, позолотою, мармуром… Найбільше враження на нас справила скульптурна композиція “Тарас Шевченко піднімає хвилю національного відродження України”. Це перший пам’ятник у Львові, встановлений після проголошення незалежності України. За відвідин музею “Арсенал” із захопленням слухали розповіді екскурсовода про зброю та спорядження солдат-охоронців, вагою 25-30 кг. У часі минулому ми побували за походу до собору святого Юри, архітектурні форми якого виконані в стилі бароко.

Парком відпочинку завершився похід по Львову, де ми відвідали різні атракціони.

Від імені учасників екскурсії висловлюємо щиру вдячність її організаторам — екскурсоводу М.М.Місик, водію за весело проведений день.

Ірина ЦЕНДРА, Богдана КАЛИНИЧ, учениці 5 класу Міжгірської СЗОШ, “Верховина”