У Мукачеві провели “круглий стіл”, присвячений Дню Конституції України та 65-й річниці возз’єднання Закарпаття з Україною

29 червня 2010 року, у вівторок, за участі керівників громадських об’єднань у місті Мукачево було проведено загальноміський «круглий стіл», присвячений Дню Конституції України та 65-й річниці підписання Договору між Радянським Союзом та Чехословаччиною про входження Закарпатської України до складу України.
На найважливіших віхах об’єднавчого процесу зупинився заступник міського голови М.М. Лабош, відкриваючи урочистий захід. Це і визволення міста над Латорицею воїнами 18-ї армії Четвертого Українського фронту 26 жовтня 1944 року, і Перший з’їзд Народних Комітетів Закарпатської України, на якому 663 делегати прийняли історичний Маніфест про возз’єднання Закарпаття з Радянською Україною, і власне 29 червня 1945 року, коли у Москві було підписано Договір між Чехословацькою Республікою та Радянським Союзом про Закарпатську Україну, який передбачав включення Закарпаття до складу Української Радянської Соціалістичної Республіки. Своїми думками та спогадами про минуле поділився присутній на зустрічі делегат Першого з’їду НКЗУ від села Ізи, що на Хустині, Ф.А. Сабов.

Керівники МО Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка В.І.Софілканич, Товариства російської культури «Руський дом» Р.А.Мойсей , міськрайонного Товариства політв’язнів та репресованих Я.О.Хлипняч, Товариства «Німців» В.Я.Фехтел та інші взяли активну участь в обговоренні цих та інших питань порядку денного загальноміського «круглого столу», зокрема, «Конституція України: реалізація прав громадян і захист прав національних меншин», «Виборчий процес: дійсність та перспективи» тощо.

А на завершення багаторічному в’язню сталінських таборів М.Ф.Славунику було вручено Почесну грамоту Закарпатської обласної ради, якою він нагороджений за активну участь у громадському житті міста, відстоюванні демократичних прав і свобод та активну участь у державотворчих процесах нашої країни.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому, Мукачево.net