Закарпатська “Оранта” впродовж одного тижня виплатила 890 тис. грн. відшкодувань автовласникам

НАСК «Оранта» має на Закарпатті 16 відділень, її колектив налічує 374 чоловік, 234 страхових агентів, яких оформляють на роботу з записом у трудову книжку та забезпечують лікарняним, відпусткою, в т. ч. з догляду за дитиною. У 2009 році «Оранта» зібрала 13, 5 млн. грн. страхових платежів, 58 % яких (або 7 368 млн. грн.) виплатила як страхові платежі, розповів журналістам у прес-центрі «Нове Закарпаття» директор Закарпатської обласної дирекції НАСК «Оранта» Юрій Бухлак.

Станом на 29 червня НАСК «Оранта» виплатила в Закарпатті 2 815 тис. грн. страхових платежів і демонструє приріст порівняно з минулим роком. Пріоритетними для НАСК «Оранта» є страхування майна громадян та майна підприємств, автострахування. Грошові страхові відшкодування постраждалим від подібних природних катаклізмів повинні виплачуватися протягом 22 днів. На сьогодні в НАСК «Оранта» лежать заяви на відшкодування підтопленого в червні майна від мешканців Іршавщини, Виноградівщини, Хустщини, с. Довге на суму 170 тис. грн. Виплати на відшкодування майна фізичних та юридичних осіб становлять до 45—50 % загальних страхових виплат, що здійснюються «Орантою» в Закарпатській області. З огляду на часті підтоплення будинків директор Закарпатської дирекції НАСК «Оранта» радить страхувати майно на вищі суми.

Щодо так званого транспортного страхового портфеля, то тут існують затримки зі страхових виплат, до 5 % становлять відмови, однак «Оранта», як ніхто інший, лояльна до своїх клієнтів, наголосив керівник обласної дирекції НАСК. Юрій Бухлак також додав, що впродовж позаминулого тижня було виплачено 890 тис. грн. відшкодувань автовласникам.

Для нашої області, зокрема гірських районів — Рахівського, Міжгірського, Тячівського, актуальним є страхування корів і коней. При максимальній сумі страхування корови чи коня (5 тис. гривень) разовий річний внесок становить 200 гривень. У разі загибелі тварини сума страхування відшкодовується власникові повністю. При бажанні можна застрахувати овець з урахуванням попередньо визначеної вартості отари.

Натомість закарпатські селяни скептично ставляться до страхування сільськогосподарських культур (у т. ч. винограду, який у травні потерпів від граду), у той час як по Україні «Оранта» відшкодувала загиблі взимку сільгоспкультури на 15,5 млн.грн. Не поспішає страхувати квартири міське населення, хоча житло в місті також не захищене від підтоплень сусідами та пожеж.

Юрій Бухлак розповів, що НАСК «Оранта» — єдина компанія, яка може застрахувати банківський депозит (програма «Фінансовий спокій з «Орантою»»). За програмою «Фортеця» для vipклієнтів можна застрахувати навіть декоративно висаджені траву й дерева. Програма «Діти — наше майбутнє» при страховому внеску 20 грн. передбачає страхування на суму 4 тис. гривень, яку можна отримати навіть при харчовому отруєнні дитини.

Для довідки. НАСК «Оранта» на ринку страхування України з 1993 року (до цього, з 25 листопада 1921 року, це був Укрдержстрах). На Закарпатті Укрдержстрах діє з 1946 року. НАСК «Оранта» орієнтується на класичне страхування, стабільність НАСК «Оранта» на ринку забезпечують ефективний фінансовий менеджмент, позитивна маркетингова динаміка, коректне формування страхового портфеля та спеціальні перестрахувальні технології, що дають змогу ефективно розподіляти ризики для підвищення гарантії відшкодування. НАСК «Оранта» співпрацює з відомими міжнародними партнерами з перестрахування, але і сама бере участь у розподіленні ризику багатьох українських страхових компаній.

Найвища страхова активність населення спостерігається в західних областях: Львівській, Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій.


Європейський медіа-центр