У західноукраїнському турнірі “Шкіряний м’яч” перемогла команда Мукачівської ЗОШ №6

Минулої п’ятниці на мукачівському стадіоні «Авангард» відбулися змагання на призи «Шкіряного м’яча», в яких взяли участь 3 кращі шкільні футбольні колективи Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття. Львів’ян представляли юні футбольні таланти з міста Бузьк, івано-франківців – міста Долина, а Закарпаття – Мукачівська ЗОШ №6.
Перша гра між гравцями Долини та Бузька завершилась переконливою перемогою останніх 1:4. За переможців дублями відзначились Олег Отарський та Назар Сигловий. Гол престижу у відповідь з пенальті забив Євген Петрик.

До слова, Євген відзначився в конкурсі з жонглювання м’ячем. Він вибив 210 разів і приніс в цьому компоненті перемогу своїй команді:

– Я з 8-ми років тренуюсь вибивати м’яч. Я бачив як жонглюють старші хлопці і хотів з ними зрівнятись. Сьогодні я використав весь виділений час, хоча мій власний рекорд – 283 рази.

Мукачівці були кращими в конкурсі ударів на дальність, а в конкурсі на точність кращими були гравці з Бузька.

В другій грі проти мукачівської команди долинці з перших хвилин віддали територіальну перевагу. Вже на 3-й хвилині Юрій Тома зліва прострілив у штрафну на форварда Владислава Деркавця. Останній відкинув на Євгена Паішева, який без роздумів вистрілив в ліву дев’ятку і забив гол-красень – 1:0. На 11-й Юрій Тома та на 13-й Олександр Глагола зробили рахунок – 3:0. В другому таймі Олександр Глагола оформив покер, а Євген Паішев – дубль. В підсумку – 7:0 – перемогли мукачівці.

У вирішальній грі проти команди з Бузька мукачівців влаштовувала нічия. Незважаючи на такий розклад, господарі першими відкрили рахунок. На 4-й хвилині за гру рукою арбітр Олег Найко призначив пенальті, який бездоганно реалізував Валентин Великий – 1:0. Цікавою була дуель двох 8-х номерів – мукачівського захисника і капітана Євгена Кізими та бузького форварда Назара Сиглового, переможцем з якої найчастіше виходив наш гравець. Виняток – на початку другого тайму Назар не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем Золтаном Сільваші. Під кінець гри Сигловому все ж вдалось звільнитись з-під опіки і покласти м’яча в лівий кут воріт – 1:1. Такий остаточний рахунок залишив команду мукачівської ЗОШ №6 на першому місці. Секретом успіху поділився її капітан Євген Кізима:

– Найважче було в останній грі, так як ми давно не грали на подібних швидкостях. Добре, що помилились тільки раз, коли пропустили. До перемог йдемо через виснажливі тренування.

Перше місце дозволило господарям отримати перепустку на наступну сходинку турнірної таблиці змагань на призи «Шкіряного м’яча».

Євген Свищо, “Мукачівська Ратуша”