Закарпаття: На Іршавщині для платників податків провели семінар щодо актуальних питань оподаткування

Днями в приміщенні ДПІ у Іршавському районі відбувся семінар для суб‘єктів господарювання-юридичних та фізичних осіб Іршавського району на тему: “Актуальні питання оподаткування та подання податкової звітності. Порядок сплати внесків на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування. Новації в проекті Податкового кодексу”.
Провели семінар фахівці Державної податкової адміністрації у Закарпатській області спільно з територіальним відділенням Асоціації платників податків України, Головним управлінням Пенсійного фонду в Закарпатській області.

Участь у семінарі взяли в.о. начальника відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА   в області Єва Мойшевич, начальник відділу   внутрішньої безпеки при ДПА   у Закарпатській області УВБ ДПА України Віталій Яценюк, старший державний податковий інспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області Алла Дацюк, заступник голови правління ТВ АППУ Ганна Когутка, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Тетяна Король.

Відкрив семінар вступним словом начальник ДПІ у Ішавському районі Любомир Петровський.

Платників податків ознайомили зі змінами податкового законодавства, які набрали чинність з 1 січня 2010 року, та змінами, внесеними Законом України від 20.05.2010р. №2275. Детально обговорювалися новації оподаткування, які закладені в проекті Податкового кодексу. Йшлося і про порядок подання та розгляду звернень громадян органами державної податкової служби, а також питання участі громадськості у боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби. Присутні ознайомилися з основними напрямами діяльності Асоціації платників податків України.
Виступаючі відповіли на запитання присутніх платників та надали індивідуальні консультації.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України у Закарпатській області